Ο σχεδιασμός προβλέπει πάνω από 7.000 αστυνομικούς, άνδρες της ΕΚΑΜ και ελεύθερους σκοπευτές να επιτηρούν την ασφαλή διέλευση της αυτοκινητοπομπής που θα μεταφέρει την Άνγκελα Μέρκελ.

Στα μέτρα θα συνδράμει και το Λιμενικό, με επίλεκτα στελέχη από τις ειδικές Δυνάμεις. Συνεχείς θα είναι οι περιπολίες, από αέρος, των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Τα δύο επιχειρησιακά επιτελεία, θα βρίσκονται στο Μέγαρο της Λεωφόρου Κατεχάκη και τη ΓΑΔΑ, με την παρουσία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Νίκου Παπαγιαννοπουλου, και του Αττικάρχη, Γιάννη Δικόπουλου.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας με Αστυνομικούς και δυνάμεις των ΜΑΤ, να ενισχύουν την υπάρχουσα Ασφάλεια για τη φρούρηση της Γερμανικής Πρεσβείας, περιλαμβάνονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛΑΣ, ενώ από σήμερα το βράδυ θα απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση στους δρόμους γύρω από το κτίριο.

Στον ίδιο σχεδιασμό προβλέπεται η ανάπτυξη δυνάμεων σε κτίρια που στεγάζονται «ευαίσθητα» Υπουργεία, το Μέγαρο Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο, Πρεσβείες, ενώ ειδικός σχεδιασμός γίνεται για το κτίριο της Βουλής και τα σημεία στα οποία έχουν ορισθεί οι συναντήσεις της Άνγκελα Μέρκελ με την πολιτική ηγεσία.

Διμοιρίες ΜΑΤ, δίκυκλα των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, και ομάδες αστυνομικών θα είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και θα πραγματοποιούν ελέγχους και προληπτικές προσαγωγές όπου κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να αποτρέψουν βίαιες ενέργειες και επεισόδια, στις μαζικές όπως εκτιμάται συγκεντρώσεις, με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή.

Τα υδροφόρα οχήματα, που είναι στη διάθεση της ΕΛΑΣ, ο ΑΙΑΣ, καθώς και τέσσερα οχήματα που έχουν διατεθεί στην ελληνική αστυνομία, από το Ισραήλ, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ τρία οχήματα ρίψης αφρού, τα οποία είχαν παραχωρηθεί κατόπιν αιτήματος από την Πυροσβεστική, θα βρίσκονται σε επιφυλακή στο κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη.

Το μεταλλικό πλέγμα – φράχτης- και τα κιγκλιδώματα έξω από το Κοινοβούλιο, θα έχουν στηθεί από το βράδυ της Δευτέρας, ενώ η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο θα απαγορευθεί για τα ΙΧ και τα δίκυκλα. Από τους ελέγχους της Αστυνομίας δεν εξαιρούνται ούτε οι πεζοί

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Από το ύψος του Hilton, η κίνηση προς το κέντρο, θα διακοπεί, σε όλο το μήκος της Β.Σοφίας, μέχρι τη Βουλή. Κλειστοί θα είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, μέχρι τις αρχές της Λ. Συγγρού. Η Τροχαία θα εκτρέπει την κυκλοφορία προς τη Λ. Βουλιαγμένης και το Καλλιμάρμαρο. Ισχυρή αστυνομική δύναμη θα υπάρχει και στο ύψος της πλατείας Ομονοίας.

Η κίνηση στη Λ. Αλεξάνδρας θα διεξάγεται κανονικά όπως και στις Λ. Κηφισίας και Μεσογείων.

Κανονικά θα κυκλοφορούν τα οχήματα στις οδούς Μιχαλακοπούλου, Σπ. Μερκούρη, Υμηττού, Ηλ. Ηλιού, Φραντζή, Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Ιερά Οδό, Κωνσταντινουπόλεως, Αχιλλέως μέχρι την πλ. Καραϊσκάκη, Καρόλου και Μάρνη. Εντός της ημέρας αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας, για τους κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, και τα σημεία όπου θα απαγορεύεται η στάθμευση.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την λειτουργία των σταθμών του ΜΕΤΡΟ που βρίσκονται στο κέντρο, καθώς και ενδεχόμενες αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

πηγή: Real

Advertisements