Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί στο Δρομοκαϊτειο, όπου εργαζόμενοι προσπάθησαν να χτίσουν «φράχτη» από τσιμεντόλιθους, εμποδίζοντας την είσοδο στο νοσοκομείο σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας. Στο σημείο έφτασαν άνδρες της ομάδας «Δέλτα» και προέβησαν σε προσαγωγές.

Οι εργαζόμενοι του Δρομοκαίτειου είναι απλήρωτοι ενώ σημειώνουν ότι και το ίδρυμα αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φροντίσει τους ασθενείς. Εκτός από τη χρηματοδότηση σημειώνουν και την έλλειψη προσωπικού.

Η κίνηση των εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο να χτίσουν την είσοδο με τσιμεντόλιθους έληξε με προσαγωγές. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση. Ο πρόεδρος των εργαζομένων, Μιχάλης Γιαννακός μαζί με άλλους δύο εργαζόμενους προσήχθησαν στην αστυνομία, ενώ ο πρόχειρος τοίχος που είχε στηθεί στην είσοδο γκρεμίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ.Γιαννάκος, κατήγγειλε ότι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους εργαζόμενους και υπήρξαν μικροτραυματισμοί. «Μας επιτέθηκαν και μας έδειραν» σημείωσε.

Ο κ. Γιαννάκος εξήγησε ότι οι εργαζόμενοι έχτισαν συμβολικά την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, αφήνοντας ανοιχτή την δεύτερη πύλη για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δρομοκαΐτειο, τόνισε ότι το νοσοκομείο δεν έχει φάρμακα, σύριγγες και γάντια, καθώς δεν εξοφλούνται οι προμηθευτές. Υπογράμμισε, επίσης, ότι ενώ οι ασθενείς με ψυχικά νοσήματα αυξάνονται εξαιτίας της κρίσης, «οι εργαζόμενοι έχουν αποδεκατιστεί από τις συνταξιοδοτήσεις και την εφεδρεία». «Η Υγεία δεν πρέπει να μπαίνει στο στόχαστρο των περικοπών» κατέληξε.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου.

πηγή: tvxs

Advertisements