Μέχρι να ξηλώσουμε αυτούς και τα μέτρα τους! Συμμετέχουμε σε όλες εργατικές κινητοποιήσεις

Μέχρι να ξηλώσουμε αυτούς και τα μέτρα τους!

Συμμετέχουμε σε όλες εργατικές κινητοποιήσεις!

Το κύμα των εργατικών αγώνων σηκώνεται ξανά και απειλεί να πνίξει τόσο την κυβέρνηση των μνημονίων και του ρατσισμού, όσο και τον θόρυβο των φασιστών της Χ.Α. Στην αγωνία τους να κρατηθούν στη δημοσιότητα, μετά τα μαχαιρώματα και τις ληστείες καταστημάτων μεταναστών, άρχισαν τελευταία να στήνουν και κοινοβουλευτικές παραστάσεις δήθεν αντιπαράθεσης με τα κυβερνητικά κόμματα. Παραστάσεις που διατυμπανίζονται στη συνέχεια από όλα τα ΜΜΕ και πλασάρονται ως “αντισυστημικές” περγαμηνές. Και μάλιστα με τα κυβερνητικά κόμματα, που ακόμη και μετά από 600 αιματηρές επιθέσεις σε φτωχούς εργάτες -μετανάστες- συνεχίζουν να καλύπτουν τους Ναζί και ν’αφήνουν την ΕΛ.ΑΣ να τους προστατεύει.

Όμως μέχρι και χίλια παρόμοια επικοινωνιακά κόλπα δεν μπορούν να φτάσουν την απήχηση μιας και μόνο εργατικής κατάληψης σαν αυτής των εργατών του Σκαραμαγκά, μιας και μόνο μαζικής απεργιακής πορείας σαν αυτής της 26ης Σεπτεμβρίου! Με κλαδικούς αγώνες να συνεχίζονται (νοσοκομεία, συμβασιούχοι ΑΠΘ, ΟΤΑ) και άλλους να ξεκινάνε (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ), πυκνώνουν τα μηνύματα ενάντια στην ηττοπάθεια και την αδράνεια: “Ξεσηκωμός παντού”, “Απεργίες διαρκείας”, “Το σφαγείο δε θα περάσει”, “Συντονισμός, όλοι ενωμένοι”! Ενάντια στην απελπισία, όπου ποντάρουν το Σύστημα και οι χρυσαυγίτες του!

Σε αυτό το περιβάλλον ο αντιρατσιστικός και αντιφασιστικός αγώνας γίνεται και πιο αποτελεσματικός, αλλά και πιο αναγκαίος. Γιατί έτσι μπορεί πιο εύκολα να εκδηλωθεί στην πράξη η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας ή φύλου. Γιατί έτσι αποκτούμε αυτοπεποίθηση για τη μόνη αληθινή λύση των συλλογικών αγώνων. Μα και γιατί ταυτόχρονα, μόνο με την καταπολέμηση του ρατσισμού των ΜΜΕ και της κυβέρνησης, με την περιθωριοποίηση των νοσταλγών των κρεματορίων, μόνο έτσι μπορεί το κίνημα να παραμείνει αδιάσπαστο, ενωμένο και προσανατολισμένο στην τελική νίκη! Κατά των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των υπουργών τους, που φέρνουν τη φτώχεια και την ανεργία -και όχι κατά των πιο αδύναμων θυμάτων που επιλέγονται κατά το δοκούν.

Γι’αυτό το λόγο το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να στηρίξει, μα και να παρεμβαίνει σε όλους τους αγώνες της περιόδου. Στις απεργίες, τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, την μαχητική “υποδοχή” της Μέρκελ και κάθε συστημικού αξιωματούχου. Μα κι επίσης ο αντιρατσισμός-αντιφασισμός πρέπει να γίνει υπόθεση όλων: νεολαίων, εργαζόμενων, ντόπιων, μεταναστών. Στις γειτονιές, τις σχολές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς.

Να μην αφεθεί το μίσος να διαιρέσει όλους εμάς τους «από κάτω». Να πετάξουμε πάλι στο περιθώριο, όπου ανήκουν, τους μισάνθρωπους και δολοφόνους νοσταλγούς του Χίτλερ.

 Γιατί δεν υπάρχει απάντηση στα Μνημόνια,

χωρίς απάντηση σε ρατσισμό και φασισμό!

ΟΛΟΙ-ΕΣ  την Τρίτη 9/10 για την “επίσκεψη” Μέρκελ 1 μ.μ.

Σημείο συνάντησης μας στις ώρες έναρξης των κινητοποιήσεων η συμβολή Αμαλίας και Όθωνος στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος και στο Αγ. Βενιζέλου στη Θεσ/νίκη.

• ΟΧΙ στα ρατσιστικά πογκρόμ – Αντιφασιστικές επιτροπές δράσης παντού

• Δουλειά στους άνεργους – φορολογία στους πλούσιους

• Κανένας εργάτης ανασφάλιστος – Κανένας μετανάστης χωρίς χαρτιά

• Καμιά ανακωχή με την κυβέρνηση  – Διάλυση των φασιστικών συμμοριών

πηγή: KSM μέσω Indymedia

Advertisements