Ραντεβού με έλληνες και ξένους επιχειρηματίες είχε η Άγκελα Μέρκελ στο ξενοδοχείο Hilton. Μαζί με την καγκελάριο στη συνάντηση βρέθηκε ο Σαμαράς καθώς και ο υπουργός ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης. Στη συνάντηση που είχαν οι επιχειρηματίες με την Μέρκελ έχουν προσκληθεί έξι ελληνικές και έξι γερμανικές επιχειρήσεις, μερικές εκ των οποίων είναι ο ΟΤΕ, η Hochtief και η Siemens Ελλάδος (φυσικά η Siemens), καθώς επίσης ο γνωστός και μη εξαιρετέος, πρόεδρος του ΣΕΒ.


Τέθηκαν πολλά ζητήματα επί τάπητος, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση και για τη δυνατότητα επεν-γδύσεων στη χώρα από Γερμανικές επιχειρήσεις.
«Θετική» χαρακτήρισε κι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, τη συνάντηση με την Α. Μέρκελ παρουσία του Αντώνη Σαμαρά. Θετική για ποιόν άραγε; Όχι πάντως για το συνταξιούχο ή τον άρρωστο. Τα φάρμακα πουλάνε χοντρά. Κι οι φαρμακοβιομηχανίες της Γερμανίας θέλουν να μη χάσουν από πελάτες.

Ορέγονται  επίσης τα φιλέτα του Δημοσίου και θέλουν να κάνουν τη μοιρασιά ανάμεσα στους ξένους τοκογλύφους και τους ντόπιους πλουτοκράτες. Γι αυτό και μίλησαν μια ώρα με το Σαμαρά αλλά και μιάμιση ώρα τους επιχειρηματίες. Με τους προϊσταμένους του Αντωνάκη, ήταν πολύ λογικό να μιλήσει περισσότερο. Το ποδόλουτρο, που της έκανε ο υπηρέτης της, η ενημέρωση μαζί με τις κολακείες, καθώς και οι διαταγές από την αφέντρα, δεν κράτησαν πάνω από μια ώρα.

Το αεροδρόμιο, η ΔΕΗ (καθόλου τυχαία η σύλληψη των συνδικαλιστών), οι επικοινωνίες, ενδιαφέρουν πάρα πολύ το 4ο Ραίχ.
Ακόμα, η Μέρκελ θέλει να πάρει τη μερίδα του λέοντος από τους Γιάνκηδες, στο μεγάλο τραπέζι, το λουκούλλειο γεύμα των Εξοπλισμών. Το Ράιχ μας προτείνει τα LEOPART με ειδικά βλήματα, αντί των αμερικάνικων Μ1, βέβαια σαν αντάλλαγμα για τα δώρα θέλουν την αξιοποίηση τυχόν κοιτασμάτων ορυκτών ή υδρογονανθράκων κλπ. Επιπλέον ενδιαφέρονται για το νέο μαχητικό. Ευρωπαϊκό, Αμερικάνικο, ή Ρώσικο; Καλό κοψίδι, μεγάλη μερίδα. Ακόμη κι η Γαλλία θέλει να πάρει μέρος, αλλά η φράου Μέρκελ είναι «μοναχοφαγάς». Μπορεί άραγε γι αυτό, να μην πήγε ο Μπενυτο; Δεν θα άντεχε να του πάρει το αρνίσιο μπούτι και να το καταβροχθίσει μπροστά στα μάτια του.

Έδωσε το στίγμα σε ποιόν ανήκει η αποικία Ελλάδα. Μήνυμα στους συνεταίρους στις δυο όχθες του Ατλαντικού. «Θέλουμε κι οι Γερμανοί μερίδα». Βάζουν σε εφαρμογή τις οικονομικές ζώνες κατοχής. Την απαλλαγή των πλουσίων από τα ενοχλητικά χαράτσια και τους μισθούς κοροϊδία των σκλάβων επιστημόνων, οι οποίοι θα δουλεύουν 7 μέρες τη βδομάδα 12ωρο με 16ώρο με «αμοιβή» τροφίμου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Γερμανία ξανακάνει τα ίδια λάθη με άλλο τρόπο. Μας καταδικάζει ξανά σε θάνατο από πείνα. Λογαριάζει όμως χωρίς το λαό. Κι αυτή κι οι δοσίλογοι.

Κατά τα άλλα μια ευχή να παραμείνουμε στο αναθεματισμένο ευρώ, έγινε σημαία από τα φερέφωνα, τα οποία δεν κατάλαβαν, ούτε είδαν τους εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους. Κι έκαναν γαργάρα τη βία και την κατάλυση κάθε ελευθερίας. Φυσικά μας θέλει στην ευρωζώνη. Μας έχει περάσει τη θηλιά και μας σφίγγει το λαιμό. Κι ασφαλώς θέλει να κάνουμε τα πάντα για τη δόση μας.

Ακόμα διέταξε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, να σκύψουμε το κεφάλι στην Τρόικα, να πάρουμε τη δόση που θα μας στοιχίζει τα πολλαπλάσια σε νησιά, λιμάνια, φυσικούς πόρους, και να δούμε «το φως στο βάθος του τούνελ». Πολύ φώς ρε παιδιά, στραβωθήκαμε…
Αυτές ήταν οι εντολές της. Κι επειδή δεν γίνεται εντολές, «θεά», προσκύνημα, χωρίς προσευχή, ας πούμε την προσευχή του Σαμαρά:

«Μέρκελ ημών
η εν τοις Γερμανοίς,
αγιασθήτω το δάνειό Σου.
Ελθέτω η χορηγεία Σου.
Εφαρμοσθήτω το πρόγραμμά Σου,ως εν Γερμανώ και επί της Greece.
Την δόσιν ημών την επιούσιον δος ημίν Τζήμερον.
Και λάβε ημάς δια τα θελήματα υμών,
μήπως και ημείς κουρέψομεν τες οφειλές ημών.
Και μη εισενέγκης ημάς εις Τσιπρισμόν,
αλλά ρύσαι ημάς και από τη Συγγρού,
Αμήν»…

πηγή: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Advertisements