Την πρόθεση του να υλοποιήσει τις απειλές του παρελθόντον εκδήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Εσωτερικών. Συγκεκριμένα ζητά να πληροφορηθεί για τον αριθμό των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων που εξυπηρετούνται από τους δημοτικούς και κοινοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω βουλευτής της ΧΑ είχε παλαιότερα σε δηλώσεις του υποστηρίξει ότι αν το κόμμα του μπει στη Βουλή θα πραγματοποιεί εφόδους σε νοσοκομεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στο δρόμο τα παιδιά «λαθρομεταναστών» για να μπουν στη θέση τους παιδιά Ελλήνων. Υπογραμμίζεται ότι το υπ. Εσωτερικών ανταποκρίθηκε στο αίτημα καθώς σύμφωνα με καταγγελία των Πολιτών εν δράσει του δήμου Ιεράπετρας, τα νηπιαγωγεία έχουν γίνει αποδέκτες σχετικού εγγράφου.

«Αν μπει η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους «λαθρομετανάστες» και τα παιδιά τους για να μπουν στην θέση τους Έλληνες» είχε δηλώσει ο Χρυσαυγίτης βουλευτής σε προεκλογική συγκέντρωση στο Παλαιό Φάληρο.

Με ερώτησή του την 1 Οκτώβρη 2012 ο Ηλίας Παναγιώταρος ζητά να πληροφορηθεί για τον αριθμό των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων που εξυπηρετούνται από τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς με τη διαδικασία της κλήρωσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται να συναίνεσε στο αίτημα του κ. Παναγιώταρου, καθώς σύμφωνα με καταγγελία που προέρχεται από πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας, νηπιαγωγεία έχουν γίνει αποδέκτες εγγράφου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, με τα οποίο ζητούνται στοιχεία για τον αριθμό αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης.

Στο έγγραφο (11938/2 Οκτωβρίου 2012) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με παραλήπτη όλους τους δήμους της Μεγαλονήσου, το οποίο δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο αναφέρεται:

«Σας διαβιβάζουμε σε φωτ/φα το ανωτέρω (α) σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών και την ανωτέρω (β) σχετική ερώτηση Βουλευτή κ.Ηλία Παναγιώταρου, και παρακαλούμε να μας στείλετε αυθημερόν με φαξ στοιχεία σχετικά με 1) τον αριθμό των ημεδαπών και αλλοδαπών που επελέγησαν να καλύψουν τις θέσεις των αντίστοιχων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και 2) τον αριθμό των αλλοδαπών ανά χώρα προέλευσης, προκειμένου με τη σειρά μας να τα διαβιβάσουμε έγκαιρα στο ανωτέρω Υπουργείο για την ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας».

«Παραδίδετε στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που τα ανοιχτά τα απειλούν»

Η δημοτική παράταξη της Ιεράπετρας «Πολίτες εν δράση» με επιστολή της διαμαρτύρεται στο υπουργείο Εσωτερικών για το αίτημά του και ενημερώνει ότι «με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας) δεν θα ανταποκριθούμε στο αίτημά σας για παροχή στοιχείων».  Επιπλέον καλούν τους συναδέλφους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όλης της χώρας να πράξουν το ίδιο.

Η ανοιχτή επιστολή – απάντηση πολιτών στον Υπουργό Εσωτερικών

Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας ως δημοτική παράταξη που εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π. του Δήμου Ιεράπετρας ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α (αρμόδιο για την κοινωνική δράση του Δήμου μας, των Βρεφονηπιακών Σταθμών μας συμπεριλαμβανομένων).

Λάβαμε το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και το αντίστοιχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, για την αποστολή στοιχείων για τον αριθμό αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους Παιδικούς και Βρεφ/κους σταθμούς του Δήμου μας, για να απαντήσετε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου.

Σας ενημερώνουμε, αν δεν το γνωρίζετε ήδη,  ότι ο εν λόγω βουλευτής είχε πει τα παρακάτω σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Φλοίσβο, στις 11/6/2012: «Αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους “λαθρομετανάστες” και τα παιδιά τους».

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.

Διαπιστώνουμε ότι δεν είστε πλέον σε θέση να ορθώσετε το ανάστημά σας και να υπερασπιστείτε στοιχειώδη δικαιώματα, που μάλιστα αφορούν βρέφη και νήπια! Με την προθυμία που επιδεικνύετε στην προώθηση του αιτήματος του εν λόγω βουλευτή, συμβάλετε στην μετατροπή μιας ειρηνικής και δημοκρατικής κοινωνίας σε ένα φασιστικό καθεστώς που στοχοποιεί τους αδύναμους και «ανεπιθύμητους», ώστε εύκολα να γίνονται στόχος του όχλου, ταγμάτων εφόδου ή μιας οργανωμένης ναζιστικής επιχείρησης εξόντωσης. Τον εφιάλτη αυτόν η περιοχή μας έχει ήδη ζήσει και πληρώσει με αίμα κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Μας εξοργίζει το ότι από τις δομές των βρεφονηπιακών, στις οποίες  απευθύνεστε σε αξιοσημείωτα σύντομο χρόνο, προκειμένου να «παραδώσουν» στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που ανοικτά τα απειλούν, έχετε πολύ πρόσφατα στερήσει πολύτιμους πόρους. Συγκεκριμένα στο Δήμο μας, το Υπουργείο σας έχει περικόψει πόρους ύψους 150.000 € – συνέπεια της μείωσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Δηλαδή, ο Δήμος μας καλείται είτε να καλύψει το ποσό αυτό είτε στερώντας άλλες παροχές ή έργα στους δημότες του, είτε  αυξάνοντας τα τροφεία σε γονείς, που ήδη δύσκολα ανταπεξέρχονται λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης είτε περιορίζοντας δραματικά τον αριθμό των νηπίων που εξυπηρετούνται. Μήπως αυτός είναι ο στόχος σας (ή της Τρόικας ή της Χρυσής Αυγής);

Η οργή για την υποβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών ή για την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση στους πολίτες είναι άμεση συνέπεια των πολιτικών σας επιλογών. Είναι τουλάχιστον θλιβερό να διαπιστώνουμε ότι αυτή την οργή επιδιώκετε βολικά να τη στρέψετε σε αθώα βρέφη και νήπια, ενδίδοντας αδιαμαρτύρητα στα ρατσιστικά παραληρήματα ακραίων στοιχείων. Η υποχρηματοδότηση απειλεί την ομαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών μας σταθμών και όχι η παρουσία παιδιών αλλοδαπών, που μάλιστα οι οικογένειές τους ανταποκρίνονται άψογα στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Σας ενημερώνουμε ότι με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας) δεν θα ανταποκριθούμε στο αίτημά σας για παροχή στοιχείων. Καλούμε δε τους συναδέλφους μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στους Δήμους όλης της χώρας να πράξουν το ίδιο.  Από εσάς απαιτούμε να ανταποκριθείτε σαν πολιτεία στις οικονομικές σας υποχρεώσεις, σεβόμενοι παράλληλα το Σύνταγμα της χώρας μας και τα δικαιώματα των πολιτών της και όλων των κατοίκων της.

Για τους Πολίτες εν δράσει
Αλίκη Ξανθάκη, δημοτική σύμβουλος Ιεράπετρας

πηγή: tvxs

Advertisements