Ο καιρός αλλάζει σιγά σιγά. Ένα φθινοπωρινό αεράκι έχει σηκωθεί και κουβαλάει μαζί του μυρωδιές από τα παλιά, γεμάτες νοσταλγία…….Έρχεται βροχή. Καλός ο πρόλογος, ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;

Θ’ αποφασίσεις ν’ αλλάξεις ποτέ και μαζί με ‘σένα ν’ αλλάξεις ότι σε χαλάει ή θα φέρεις τη «βροχή» πάλι ως δικαιολογία για να χωθείς στην τρύπα σου, στον μικρόκοσμο σου εκεί που όλα νομίζεις ότι λειτουργούν μια χαρά; Έχεις καταλάβει ρε τι γίνεται, στην κοινωνία που ζεις; Νιώθεις; Μα τι λέω. Σ’ έχουν ποτίσει φόβο μέχρι το μεδούλι. Ανδρείκελο έχεις καταντήσει. Απλά χορεύεις στον σκοπό τους. Και να στο πω και αλλιώς; Σε γαμάνε και τους λες και ευχαριστώ από πάνω.

Δε βαρέθηκες να ζεις παρέα με το φόβο, την προπαγάνδα τους, την απρόκλητη σωματική  και ψυχολογική βία (και όχι μόνο) που σου ασκούν καθημερινά; Σου έχουν κόψει τα πάντα, σου απαγορεύουν βασικές συνταγματικές σου ελευθερίες, χάνεις δικαιώματα για τα οποία χρειάστηκαν αγώνες πολλών ετών για να κατακτηθούν και εσύ εκεί….στο λαγούμι σου φοβισμένος και να σκέφτεσαι μη χάσεις τουλάχιστον αυτά που σου έχουν απομείνει. Τι σου απόμεινε δηλαδή; Αξιοπρέπεια μήπως; Εγωισμός; Υπερηφάνεια; Σε ρωτάω ρε!! Σκατά. Τίποτα δεν σου έχει απομείνει και δε λες να το καταλάβεις.

Αύριο έχει απεργία αλλά εσύ σα καλό δουλικό που είσαι δε θες να «δαγκώσεις» το χέρι που σε «ταϊζει», οπότε θα πας για δουλίτσα. Καημένε. Βέβαια μπορεί να σκεφτείς: «ε, και; Θ’αλλάξει τίποτα;» και να πας για το καφεδάκι σου, ενώ κάποιοι άλλοι θα είναι στους δρόμους. Σε λυπάμαι που είσαι τόσο κενός. Να σου θυμήσω πως αυτοί οι κάποιοι άλλοι που θα είναι στους δρόμους αύριο και κάθε φορά, είναι αυτοί που έχουν ένα όραμα, όνειρα και δίψα για μια κοινωνία, που καμία σχέση δεν έχει με το μπατσοκρατούμενο μπουρδέλο μέσα στο οποίο ζούμε, κάτι που εσύ δεν τα έχεις. Και σε διαβεβαιώ, δεν είναι ΟΥΤΟΠΙΑ. Να ξέρεις ότι ποτέ δεν είναι αργά για ν’ αλλάξεις ότι σε χαλάει και σου τρώει τη ψυχή, ακόμα και εσένα τον ίδιο. Αντί λοιπόν να κρυφτείς λόγω της «βροχής», άστην να σε παρασύρει….

Καλή πορεία να έχουμε αύριο. Ραντεβού στους δρόμους γι’ άλλη μια φορά και ας μη ξεχνάμε πως ο μόνος αγώνας που χάθηκε είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ. Μέχρι την τελική νίκη!! 

Advertisements