Σοκ και μόνο προκαλούν τα όσα ανέφερε μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και βουλευτής του κόμματος Ελένη Ζαρούλια. Κατά τη συζήτηση ερώτησης σχετικά με την υπό επεξεργασία νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση εκλογικού δικαιώματος στους Έλληνες ομογενείς, η κ. Ζαρούλια επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγούμενου ρατσιστικό παραλήρημα.

«Είναι ντροπή να ελληνοποιείτε λαθρομετανάστες με τον κατάπτυστο νόμο Ραγκούση και να βγαίνουν δήμαρχοι με ψήφους λαθρομεταναστών οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα, την Ελλάδα του Πλάτωνος και των φιλοσόφων», είπε και πρόσθεσε: «Εξισώνετε τους ομογενείς μετανάστες με τον κάθε λογής υπάνθρωπο που έχει εισβάλει στην πατρίδα μας, με τις κάθε λογής αρρώστιες που κουβαλάει. Αυτό είναι ένα αίσχος!».

Μάλιστα το ρατσιστικό παραλήρημα της κ. Ζαρούλια δε σταμάτησε εκεί, αλλά συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό. «Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης δεν είναι νοητό οι Έλληνες του εξωτερικού να μην έχουν αποφασιστικό ρόλο για τα τεκταινόμενα στη χώρα τους και να έχει ο κάθε Αλή, Χασάν, Αμπντούλ και δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος τριτοκοσμικός, ο οποίος δεν έχει υπηρετήσει και δεν έχει φορέσει το τιμημένο χακί, ούτε έχει πληρώσει φόρους στο κράτος, για να αναφερθώ και στο ΑΕΠ που σας πονάει» ανέφερε η κ. Ζαρούλια.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο προεδρεύων κ. Ιωάννης Δραγασάκης ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά
«Ονομάζετε ΄΄τρισάθλιους΄΄ συνανθρώπους, επειδή συμβαίνει να διαφωνείτε μαζί τους; Μιλήστε με πολιτικούς όρους αν θέλετε και με σεβασμό στον πανανθρώπινο πολιτισμό».

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες η ελληνοαμερικανική ένωση ΑΧΕΠΑ καταδίκασε την άνοδο του εθνικιστικού εξτρεμισμού στην Ελλάδα, καθώς επίσης και τη λειτουργία γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη.

Όπως είχε ανακοινωθεί «ο φασισμός δεν έχει καμία θέση στις ΗΠΑ, των οποίων οι πολίτες, ανάμεσά τους πολλοί Έλληνες και μέλη της ΑΧΕΠΑ πολέμησαν και θυσίασαν την ζωή τους για την ήττα των ναζιστικών στρατευμάτων που είχαν καταλάβει την Ελλάδα κατά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο».

πηγή: koutipandoras

Advertisements