Σύμφωνα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, οι κάτοικοι της Ευκαρπίας και άλλων περιοχών του δήμου Παύλου Μελά, που αγωνίζονται για να μην προχωρήσουν τα έργα κατασκευής του φαραωνικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων δίπλα από τα σπίτια τους είναι φασίστες… Ηλικιωμένοι, νέοι, μικρά παιδιά, εργάτες και άνεργοι που σήμερα το πρωί έφαγαν ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ. Και όλοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι είναι φασίστες γιατί ενώ αποτελούν μία μειοψηφία προσπαθούν να επιβάλουν την άποψη του σε κάποια… πλειοψηφία. Το σε ποια πλειοψηφία προσπαθούν να επιβάλουν την άποψη τους είναι βέβαια κάτι περισσότερο από θολό και αυτό γιατί από πουθενά δεν προκύπτει ότι κάποια πλειοψηφία είναι υπέρ του συγκεκριμένου έργου.

Τ’ ότι οι δήμαρχοι άλλων περιοχών είναι υπέρ του συγκεκριμένου έργου δεν έχει να κάνει σε τίποτα με αυτή την «πλειοψηφία» αλλά με ανταποδοτικά έργα, με παραδάκι και κυρίως με τ’ ότι θα απαλλαχτούν από την έγνοια να φτιάξουν ΣΜΑ στους δικούς τους  δήμους. Αφήστε δε που το επιχείρημα Μπουτάρη κινείται στα όρια της παράκρουσης και αυτό γιατί ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του Παύλου Μελά και όλοι οι φορείς του δήμου είναι κατά του έργου. Οπότε την… πλειοψηφία του Μπουτάρη θα πρέπει να την αναζητήσουμε σε άλλους δήμους!

Αλήθεια, ο Συμεών των Συκεών τη στάση θα κρατούσε αν ο φαραωνικός ΣΜΑ ήταν χωροθετημένος στα όρια το δικού του δήμου; Θα περίμενε τι θα πει ο Μπουτάρης, ή θα τα έκανε πουτάνα όλα για να μην γίνει το συγκεκριμένο έργο; Από την άλλη για το… δημοκράτη Μπουτάρη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και θα μπορούσε να αποδεχτεί τα πάντα, ακόμα και χαβούζα με τοξικά στην Αριστοτέλους, αν ήταν για το «καλό» της πόλης. Υπερβολές, κακοήθειες για τον καλό μας τον δήμαρχο που αλλάζει τον εσωστρεφή χαρακτήρα της πόλης; Σε καμία περίπτωση! Με κανένα θεό! Στη «δημοκρατία» του Μπουτάρη, του Λιακουνάκου (πρώτη προεκλογική εκστρατεία), του Λαυρεντιάδη (δεύτερη προεκλογική εκστρατεία) και του επόμενου (Μπόμπολας;) που θα βρεθεί για την τρίτη προεκλογική εκστρατεία είμαστε όλοι ξένοι.

Θ.Μ.

πηγή: alterthess

Advertisements