14/6/2013
Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ανοιχτή Συνέλευση στο προαύλιο της ΕΡΤ

Τη συνέλευση την πραγματοποίησαν άνθρωποι ονειρευόμενοι και ελεύθεροι.
Είμαστε όλοι αυτοί που δεν είναι η εξουσία και οι εξουσιαστές. Άνθρωποι που ακουμπάνε τα όνειρά τους στο διακύβευμα της πραγματικότητας. Άνεργοι, χαμηλόμισθοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, μετανάστες, συνταξιούχοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών, ποιητές και ρομαντικοί – άσπροι, μαύροι, κίτρινοι. Δεν είμαστε επαίτες. Δεν είμαστε λαμόγια. Δε βάζουμε τρικλοποδιές. Διεκδικούμε!
Δεν είμαστε απλώς αλληλέγγυοι. Βιώνουμε την καταστολή ωμά όπως τη βιώνουν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Βιώνουμε την καταστολή ως άνεργοι, ως εργαζόμενοι με μπλοκάκια, ως μετανάστες, ως οροθετικές, ως εξεγερμένοι στις Σκουριές της Χαλκιδικής, ως κάτοικοι ενάντια στη λεηλασία της φύσης και το ξεπούλημα των φυσικών πόρων προς όφελος των οικονομικών ελίτ, ως καταληψίες που μαχόμαστε καθημερινά ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ως απεργοί πείνας στις φυλακές.
Απαιτούμε τη ματαίωση των απολύσεων και στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ όπως είμαστε στο πλευρό και κάθε κοινωνικής ομάδας που πλήττεται από τα βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα της τροϊκανικής κυβέρνησης.
Είμαστε δίπλα στους επισφαλώς εργαζομένους, τους αντιστεκόμενους στα νοσοκομεία που διαλύονται, τους επιστρατευμένους απεργούς, δίπλα στους εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. (του πρώτου αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου στην Ελλάδα).
Θέλουμε μια κατάληψη της ΕΡΤ ανοιχτή σε κάθε κοινωνική ομάδα, σαν κέντρο αγώνα για όλη την κοινωνία που αντιστέκεται και που να λειτουργεί μέσα από οριζόντιες και αυτοδιαχειριζόμενες διαδικασίες που θα εκφράζουν τους από κάτω.
Οι αγώνες μας δεν έχουν σύνορα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα εξεγερμένα μας αδέρφια την Τουρκία. Είμαστε άνθρωποι αληλέγγυοι στους ανθρώπους, σε εκείνους που μας χρειάζονται και τους χρειαζόμαστε.

Όλοι μαζί αύριο στην Ανοιχτή Συνέλευση, Σάββατο 15/06/13, 18:00
στο πάρκινκ της ΕΡΤ

ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ
ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Ανοιχτή συνέλευση αλληλέγγυων

Advertisements